lauantai 18. syyskuuta 2010

I'm gonna save my money.. I'm gonna save my money.. OHH, SHOES!


Oon pyöritelly mielessäni ajatusta uuden kameran ostosta. Asia ei varmaan kellekään ole ikävä uutinen, sillä, let's face it, kuvieni laatu on surkea.
Sen ei tarvitse olla mikään huippuasiantuntijakamera, vaan semmonen joku tehokas helppokäyttönen järkkäri (tai ainaki sellanen, mitä mää voin harhoissani kutsua järkkäriksi...). Ja sitten kans hinta on aika suuri kynnys. Hintahaarukkaa, josta oon kameraa kattonu, on siinä 0-500€, joten mistään ihan uusimmista malleista en voiskaan olla kiinnostunut.
Mitä oon muualta vaklinnu ja tutkaillu, niin Nikon D3000 vois olla aika mun juttu. Tai jos ei semmoseen asti päästä, niin sitten joku Canon Powershot SX10 IS:n tyyppinen. Puolijärkkäreitä, yms. Ehdotuksia?
Saisin kameran osin omilla rahoilla, osin vanhempieni maksamana, joululahjaksi. Ei siis ole tarvetta mihinkään hätiköityihin päätöksiin: ehdin oppia, mitä eroa näillä kameroilla on. :D Joten älkää itkekö sen vuoksi, että kutsun ei-järkkäreitä järkkäreiksi. (Ja nyt tuo järkkäri alkaa kuulostaa ärsyttävältä.)
Tuumaillaan!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos ostat järkkärin, niin pliis, tee palvelus ja opettele käyttämään muutakin kuin automaattia. Järkyttävää kun nykyään kaikki ostavat järkkärin ja salama laulaa joka tilanteessa. Pienellä harjoittelulla saat much better kuvia!

elisa kirjoitti...

Tämä olikin tarkoitus. (: Ja jos en itse hallitse, niin onneksi on monta kameraihmistä lähipiirissä, jotka osaavat auttaa!

sara kirjoitti...

Jos ostat järjestelmäkameran, niin hanki ulkoinen salama. Kiinteällä salamalla ei saa mitään muuta kuin tuhoa aikaan :D Itse suosittelen lämpimästi Canonia, oma kamera on 400D (ulkoisena salamana 430EX) joka on palvellut ammatissaan huippuhyvin jo lähes kolme vuotta.