lauantai 31. maaliskuuta 2012

Ajallinen pysyvyys ja sukupuolierot nuorten opiskelumotivaatiossa

"Mitä sulle kuuluu?" "Aika samaa mitä vuosi sitten, VAKAVAa." 
Vastasin noin yhdelle kaverille. Kesti hetken että ymmärsi missä mennään. 

Mutta tosiaan, Samalta viivalta 6 putkahti postiluukusta neljä päivää sitten ja sitä tässä on koitettu aloitella. Motivaatiota löytyy enemmän kuin vuosi sitten, mutta nyt ei sitten olekaan sitä vapaa-aikaa yhtä paljon lukea.  Jättäisin mielelläni kouluhommia vähemmälle huomiolle, mutta kun JAMK ilmeisesti painottaa ryhmissä tekemistä, niin kaikki tämän hetken hommat ovat sellaisia, että olen vastuussa niistä muillekin kuin vain itselleni. Noh, pitäisi se tietokonekin varmaan välillä sammuttaa.Mitä muuta kuin VAKAVAa? Olin viimeviikonloppuna lähetyskonferenssissa TELLUS 2012 Vantaalla. Reissu oli sellainen sopivan irti arjesta. Pääsin vihdoinkin maistamaan niitä IKEAn lihapullia, joista monta kertaa olen kuullut puhuttavan! Olin etukäteen varannut huoneen Rantasipi Airport-hotellista. Vaikka kyseinen hotelli onkin hieman kauempana konferenssin pitopaikasta, Tikkurilan urheiluopistosta, niin uskalsin sen sieltä varata kun tiesin että Kälviältä tulleita ihmisiä majoittui samaan hotelliin. Pääsin heidän kyytillään Kälviälle lauantaiyönä. Konfferenssi oli hyvä ja väkeä oli sopivasti. Opein paljon ja sain hieman selvyyttä tulevaisuuden toiveisiini.
Mutta se hotellihuone! Kannattaa joskus hieman hemmotella itseään ja ottaa huone yhdelle. 140cm leveä sänky, Marianne tyynyllä, vessapaperirullan ensimmäisen paperin alakulmat taiteltu (!!), televisio ihan omassa käytössä, valkoiset lakanat joihin hienosti sopi punaiseksi lakatut kynnet. Näin se taatusti on muissakin huoneissa, mutta tuossa huoneessa ne olivat ihan minua varten. Harmi vain että sain viettää siinä hotellissa vain yhden yön ja vain yhden aamupalan. Aamupalan vuoksi ainakin voisin mennä heti uudestaan! Terveisin Elisa, joka suunnitteli jo menevänsä naimisiin sen miehen kanssa, joka pystyisi (vaikka töiden takia) luvata useita hotelliaamupaloja.


Eilen illalla muistin kerrankin laittaa rairuohon itämään ennen pitkäperjantaita. Ei ollut multaa. mikä järkytys, joten laitoin kasvamaan talouspaperiin. Pitää nyt vain seurata, ettei tuo täysin kuivetu: sehän pitää pitää melko kosteana jatkuvasti.


Kävin tänään kaupungilla. Kävin aikaisemminkin tällä viikolla, mutta en saanut silloin ostettua mitään. Tänään olikin sitten ihan erilainen mieliala, kun eilen sain treenattua 90 minuuttia kuntosalilla. Helpolla sitä voi itseään huijata: varmasti ei kehossa ollut mitään muutosta keskiviikkon nähden, mutta mielikuvissa olin heti paljon treenatumpi! Kolikolla on kuitenkin kaksi puolta ja makkarassa kaksi päätä. Nyt ei olekaan sitten varaa ruokaan seuraavana neljänä päivänä. Että sillä lailla.

Ei kommentteja: