keskiviikko 30. joulukuuta 2009

So this is Christmas

Kuten varmaan kaikilla perheillä, meillä on ihan omat aattopäivän traditiomme, joita ilman ei varmaan joulu oikein tulisi. Tänäkin vuonna meillä oli sama kaava, joka on koettu varmaan 10vuotta.
 Kuusi koristellaan päivä-pari ennen aattoa. Aattoaamuna lahjat on kuusen alla.
Aattona herätään siihen, kun äiti laittaa Celine Dionin joululevyn soimaan. Vaikka sitä ennen heräiski, ei ylös voi nousta ennen kuin O Holy Nightin ensimmäiset säkeet on kuullu.
Käydään saunassa, valmistaudutaan, syödään 23.pv paistettua kinkkua, kurkitaan kuusen alle. Kotona ei aattoaamusin syödä paljoa, sillä kahdeltatoista oottaa mummulassa lämmin kinkku ja riisipuuro. Ja mummulla on aina iso kori karkkeja olohuoneen pöydällä; aaton ensimmäiset karkit.
Neljän maissa lähdetään mummulta serkuille, jossa toinen mummu on tädin kanssa. Viime jouluna tämä vierailu korvaantui käynnillä mummun uudessa asunnossa, mutta tänä jouluna jatkettiin vanhempaa perinnettä: samanlaista, jolloin mummu vielä asui serkkujen luona. Syöminen jatkui.Aloitimme uuden perinteen, haudalla käynnin. Pappa vietti ensimmäistä jouluaan taivaassa ja kävimme haudan luona.

Kotona odotti kuusi ja jouluinen tunnelma. Minä sain vuorostani toimia "pukin pikku apulaisena"/lahjojenjakajana.


Tähän väliin voisikin todeta, etten ikinä ole uskonut joulupukkiin. Näin ollen siltäkin järkytykseltä on selvitty, ettei pukkia ole. :DD 

Lahjojen jaon jälkeen ne avataan, simply as that.

Ja omista paketeista paljastuikin kaikki se, mitä olin toivonut, rahaa ja karkkia. (:


 
 
 
 
 
 
 
 

Lahja-osuus on ohi siinä ilta 8-9 aikoihin ja sitten tutustutaankin uusiin vempeleisiin.. ja karkkeihin.
Pyysin tuota The Joulukalenteria vuosi sitten... Ja tuo on se joka "jäi kiinni tulliin". :D Tarinaan kuuluu kaikenlaista sotkua.

Aaton ja joulupäivän välinen yö nukutaan siskon kanssa kuusen alla. Mitään väliä, vaikka itse olen 17 ja sisko 20, saa sitä nyt kerran vuodessa olla lapsi!


Joulu oli ihana ja välipäivät kanssa, sillä annoin siskolle lahjaksi Täydellisten naisten kaudet 1 ja 2, ja niitä tehokkaasti olemmekin tiirailleet: 1. kausi jaksoa vaille valmis!

Päivänjatkoja. (:

Ei kommentteja: